Conferinţa MAS „Cum răspundem la crizele de securitate naţională?”: Transformarea digitală este o nouă afacere

Cum răspundem la crizele de securitate naţională? În demersul nostru de a răspunde la această întrebare, pe 16 februarie 2021 am invitat reprezentanţi cu experienţă îndelungată în poziţii de decizie politică sau militară, oameni din mediul de business, precum şi membri ai mediului jurnalistic şi academic. Două paneluri, nouă speakeri, trei invitaţi speciali şi cinci ore de dezbateri au dat contur actualităţii.

poza

Monitorul Apărării şi Securităţii ţi-a adus în actualitate teme legate de modul în care arhitectura de securitate a României se comportă în cazul unor crize, precum cea sanitară şi cea economică din 2020. Securitatea naţională a României are o criză de leadership.

Pentru că ai un interes manifest, justificat, legitim şi pentru că este bine să ştii unde te afli în sfera siguranţei personale şi a securităţii naţionale, îţi redăm aici esenţialul din expunerile participanţilor la dezbatere.

Transformarea digitală este o nouă afacere

Administraţia publică are o nouă oportunitate să devină eficace, mulţumită transformării digitale. Lucrul din alte locaţii, debirocratizarea şi creşterea fondurilor europene alocate pentru transformarea interacţiunii dintre plătitorul de taxe şi autorităţi sunt tot atâtea teme de proiecte.

Localizarea la Bucureşti a Centrului de competenţei industriale, de cercetare şi inovaţie în domeniul cyber-security, cu o finanţare existentă de aproximativ 2,5 miliarde de euro, va atrage noi venituri şi idei pentru a pune în valoare potenţialul IT&C al României.

În sistemul public de sănătate, transformarea digitală poate să elimine activităţi cronofage şi inexactităţile inerente din actualul sistem de agregare a raportărilor epidemiologice şi chiar poate să ridice comunicarea la nivel strategic. Deciziile luate pe baza informării cu date în timp real pot să facă diferenţa cu adevărat între ceea ce este esenţial sau ne-esenţial.

ȘTIRI
Imaginea articolului Sondaj: 34,4% dintre moldoveni doresc unirea cu România | În cazul unui conflict Rusia-Ucraina, 43,1% dintre cetăţenii moldoveni cred că Republica Moldova ar trebui să rămână neutră 8 feb 2022

Sondaj: 34,4% dintre moldoveni doresc unirea cu România | În cazul unui conflict Rusia-Ucraina, 43,1% dintre cetăţenii moldoveni cred că Republica Moldova ar trebui să rămână neutră

citește mai mult
Imaginea articolului General (r) Sergiu Medar, despre securitatea naţională: România a fost primul stat care a pus HUMINT, SIGINT şi IMINT într-un singur loc, pentru analiză 16 feb 2021

General (r) Sergiu Medar, despre securitatea naţională: România a fost primul stat care a pus HUMINT, SIGINT şi IMINT într-un singur loc, pentru analiză

citește mai mult